Over Stichting JohnStrijd

Wat wij doen

Stichting JohnStrijd geeft en zorgt voor gezinnen die te maken hebben met kanker en te maken hebben met extra kosten als gevolg van behandelingen en medicijnen. Wij gaan voor kwaliteit van leven, op elk mogelijke manier. Samen staan we sterk tegen kanker.
 
De stichting is in de zomer van 2018 opgericht om de behandelingen van John, de vader van Maureen, Manouk en Zara te kunnen betalen. John is een echte levensgenieter en wil zo lang mogelijk bij zijn gezin blijven. Hij gaat voor kwaliteit van leven. Om deze reden is hij uitgeweken naar Duitsland voor behandelingen die helaas niet vergoed worden.

John is niet de enige. 
Heel veel gezinnen hebben het moeilijk als gevolg van kanker. Naast alle zorgen, angst en verdriet, hebben deze gezinnen , net als wij zelf hebben ervaren, vaak ook te maken met oplopende kosten en verminderde inkomsten. 

Hiervoor zet Stichting JohnStrijd zich in. En wat zijn wij trots dat we dat in zijn naam mogen doen. Zoals hij zelf altijd zei: “Onkruid vergaat niet”. 
Hij was een echte vechter die er alles aan heeft gedaan om zo lang mogelijk bij ons te blijven. Voor hem was het helaas te laat, maar metStichting JohnStrijd vechten wij door om dit mogelijk te maken voor hem en nog veel meer gezinnen. Opgeven is geen optie, ondanks dat de zorgverzekaars vaak niet mee willen werken. Er zijn behandelingen mogelijk om het leven van kankerpatiënten te verlengen maar in Nederland zijn er te veel protocollen en teveel andere belangen. Strijdt u met ons mee?
 

“Opgeven is geen optie, samen strijden we tegen kanker”

DONEER

Reden van oprichting

De stichting is opgericht in de zomer van 2018 door Maureen (23), Manouk (20) en Zara (16), de drie dochters van John en Gea Visscher om de behandelingen van hun zieke vader John te kunnen betalen. In 2010 is er darmkanker bij John geconstateerd. Inmiddels heeft hij uitzaaiingen in de longen en sinds een tijd ook in de lever. In eerste instantie ging hij voor genezing, maar nu genezing niet meer mogelijk is, gaat John voor kwaliteit van leven.  Daarom is hij nu uitgeweken naar Frankfurt voor een zogenoemde TACP behandeling. Dankzij Stichting JohnStrijd hebben er inmiddels vier behandelingen plaats gevonden. De behandelingen zijn aangeslagen maar er moet een vervolg komen. Daarom gaan wij door. Het leven van John mag toch niet afhankelijk zijn van geld! In het vervolgtraject zijn er nog minimaal 3 behandelingen nodig om te zorgen dat de grootste tumor (9 cm) in de linkerlong niet nog verder kan doorgroeien en ervoor te zorgen dat de kwaliteit van leven behouden blijft.

Wie is John?

  • 49 jaar en een geboren Zwollenaar
  • Al 22 jaar getrouwd met zijn lieve vrouw, Gea Visscher
  • Drie fantastische dochters (wie zijn alles zijn)
  • Ziek sinds 2010 (op een paar ‘schone’ jaren na). Sinds 2015 uitgezaaide darmkanker (o.a. longen en lever). Genezing is niet mogelijk.
  • Harde werker (kan nu niet meer door zijn ziekte)
  • Levensgenieter
  • Voetbal is zijn grootste passie
  • Altijd grote mond en kritisch maar een heel groot hart
  • Liefde voor zijn familie en vrienden
  • Staat altijd voor ons en anderen klaar

 

De mensen achter Stichting JohnStrijd

 JohnStrijd draait volledig op vrijwilligers. Deze mensen zijn de drijvende kracht van de stichting:

Bestuur
Manouk Visscher – voorzitter
Pascalle van Leeuwen – vice voorzitter
Maureen Visscher – penningsmeester
Tjerk Kooistra – algemeen bestuurslid

Funding team
Rinze Kooistra – Directeur-eigenaar 038marketing
Tjerk Kooistra – Directeur-eigenaar iSwipe
Zara Visscher – Mede-eigenaar ProChargeJC
Maureen Visscher – Directeur-eigenaar Maureen Visscher (web realisatie en online marketing)

Hoe besteden we jouw euro?


Stichting JohnStrijd ontvangt geen enkele subsidie en is daardoor volledig afhankelijk van sponsoring en crowdfunding. De bestuurders en andere betrokkenen en vrijwilligers ontvangen in principe geen beloning voor de werkzaamheden die zij voor de stichting verrichten. 

Kom in actie!

Maak met jouw bijdrage een verschil.