Ieder mens is uniek; iedere tumor ook

door | 17 juni 2018 | 0 Reacties

Update over het ziekteverloop van John

Als je in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis bent geweest, kan je de poster met “Ieder mens is uniek, iedere tumor ook” niet zijn ontgaan.

In 2010 werd er bij John dikke darmkanker ontdekt. In het jaar waarin hij 40 werd. Op deze leeftijd komt darmkanker nog erg weinig voor. Na een operatie en chemokuren leek volledige genezing een optie. Tot 2015; uitzaaiingen in buik en longen. Opnieuw volgt een buikoperatie in het AvL. De tumor wordt met succes verwijderd. Helaas durven de artsen het niet aan om de tumoren in de longen te verwijderen omdat er teveel tumoren in beide longen zijn aangetroffen.

Genezing is niet meer mogelijk (minimaal 30 tumoren in beide longen). De palliatieve fase is aangebroken. Als gezin ga je door een diep dal, maar John weigert om ziek te zijn. De (zware) hersteloperatie van de buikbreuk in 2017 zorgt ervoor dat John beter kan functioneren en het herstel verloopt gelukkig zonder complicaties. Dit heeft de kwaliteit van leven van John gelukkig verbeterd en na de operatie kan hij vooral beter lopen en fietsen.

John is ook al jaren geleden gestart met het gebruik van THC olie, heeft hij contact met andere kankerpatiënten over behandelmogelijkheden, volgt hij alle ontwikkelingen nauwlettend (ook op alternatief gebied) en gaat hij de discussies met de artsen aan.

Ieder mens is uniek, maar John misschien nog wel meer. Dit maakt het voor zijn behandelende artsen niet altijd makkelijk. Gelukkig heeft hij nu een arts gevonden die begrijpt dat chemokuren (nog) geen optie zijn en dat behandeling op maat ook mogelijk moet zijn in dit stadium. Deze arts voelt zo goed aan dat John niet volgens het standaardprotocol behandeld wil worden omdat kwaliteit van leven het belangrijkste doel is en blijft.

Aangezien tot nu toe chemokuren de enige behandelmogelijkheden voor dit moment zijn in Nederland, zijn we naar het buitenland uitgeweken. In het buitenland wordt er meer geëxperimenteerd. John gaat door! Contacten met verschillende ziekenhuizen zijn gelegd in Duitsland, België en de VS. De eerste afspraak staat gepland op 22 juni!  De ziektekostenverzekering werkt niet mee want behandelingen in het buitenland vallen niet binnen het Nederlands protocol. Ook is hij gestart met een RSO kuur. Af en toe is hij nu zo stoned als een garnaal maar hij voelt dat dit voor hem de goede weg is . Wat zijn we dankbaar dat deze RSO kuur door jullie mogelijk is gemaakt!

Als gezin vergeten we soms dat John ernstig ziek is. Natuurlijk zijn er slechte dagen (vermoeidheid, ziek voelen, pijn) maar de goede dagen worden gevierd en overheersen nog steeds.

Kanker blijft een onvoorspelbare ziekte. John krijgt enorm veel energie van JohnStrijd want het biedt mogelijkheden voor unieke behandelingen, zoals de RSO kuur. Dit is een kuur met een hoge dosering van minimaal een gram THC per dag aangevuld met veel supplementen. Binnenkort hopen wij u meer te kunnen vertellen over de behandelmogelijkheden in het buitenland!

Iedere bijdrage aan JohnStrijd, in welke vorm dan ook, is uniek. Lieve mensen, onze dank is niet in woorden uit te drukken. Nieuwe ideeën en suggesties blijven welkom want wij strijden door en John ook! Samen voor John!

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kom in actie!

Maak met jouw bijdrage een verschil.